Oto dwa rodzaje menu, których kosztowaliśmy:
English version
This year I had taken part in Restaurant Week and I chose for my cuisine experience Japanese Restaurant Shoku. Because this was a dinner for two ;) we could order with my boyfriend both of proposed menu and try all of the dishes. Shoku is fusion type restaurant, precisely they specify their cuisine as asian fusion. They deem traditional japanese cuisine as a base for own dishes.
These are the two types of menu, which we tasted:
Shoku Menu
Przystawka GUNKAN maki z tatarem z łososia
Starter GUNKAN maki with salmon tartare
Danie główne SOBA - Makaron soba w aromatycznym bulionie wołowym, sezonowe warzywa i grillowane krewetki
Main course SOBA - soba noodles in savory beef broth, seasonal vegetables and grilled shrimps
Deser Migdałowy SHOK - pudding migdałowy z musem mango
Dessert Almond SHOK - almond pudding with mango mousse
Shoku Menu Vege
Przystawka GYOZA - pierożki z nadzieniem vegetariańskim
Starter GYOZA - dumplings with vegetarian stuffing
Danie główne ROLKA w SHOKU - chrupiąca rolka z łososiem i tuńczykiem, podana z mixem sałat, salsą pomidorową i guacamole
Main course ROLL in SHOKu - crunchy roll with salmon and tuna, served with mix of salads, tomato salsa and guacamole
Deser CZEKOLADA w moment - kruszone brownie z musem z mango i marakuji podane z owocami i miętą
Dessert CHOCOLATE in a moment - cruched brownie with mango and passionfruit mousse served with fruits and mint
Zielona herbata - sencha i ryżowa
Green tea - sencha and rice
Moje wrażenia:
Przystawki
Gunkan maki było w pierwszym odczuciu delikante, po czym pojawił się intensywny smak łososia; wszystko domknęła kwaśna i słona nuta połączenia imbiru i sosu sojowego. Pierożki Gyoza miały cieniutkie, ładnie zlepione ciasto; nadzienie było podobne do ziaren soczewicy, specyficzne w konsystencji i dobrze komponujące się ze smakiem pierożka. Idealne dopełnienie stanowiła trawa cytrynowa.
Dania główne
Bulion z makaronem soba był bardzo intensywny i aromatyczny. Krewetki nie zawiodły mnie zarówno wielkością jak i smakiem. Warzywa zostały podane na chrupko i były smaczne, jednak do tego dania dobrałabym coś innego niż marchewkę i żółtą fasolkę.
Rolka w shoku była interesującą wariacją na temat sushi. Łosoś i tuńczyk dobrze korespondowały z salsą i guacamole. Chrupka warstwa otulająca rolkę nawiązywała charakterem do tempury.
Desery
Oba desery miały w sobie owocową świeżość i bezpretensjonalną słodycz, jednak zdecydowanie Czekolada w moment była ciekawszym ukoronowaniem uczty. Bardziej przypadła mi do gustu konsystencja tego musu i jego połączenie smakowe z brownie.
English version
My impressions:
Starters
Gunkan maki was in first feeling delicate, and then appeared intense salmon taste; everything was locked with sour and salty tune of ginger and soy sauce fusion.
Gyoza dumplings had thin and nicely matted dough; stuffing was similar to lentil, with specific consistency and good combining with taste of dumpling. Lemongrass was ideal complement.
Main courses
Broth with soba noodles was very intense and aromatic. Shrimps didn't disappoint me both with size and taste. Vegetables were served crunchy and they were good, but for this kind of dish I would choose something different than carrot and yellow beans. Roll in SHOK(u) was interesting sushi variation. Salmon and tuna corresponded well with salsa and guacamole. Crispy layer which was crawling the roll alluded to tempura character.
Desserts
Both desserts had fruit freshness and unpretentious sweetness,however definitely Chocolate in a moment was more interesting crowning of the feast. I enjoyed more consistency of this mousse and its taste fusion with brownie.
Warszawska Japonka | Warsaw's JapaneseGirl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz